• Ωράριο Ιατρείου
  • Δε-Πα: 17:00 - 22:00 με ραντεβού

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Δρ.Νικόλαος Βούλγαρης είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD).

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εισήχθη εν έτει 2001 στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΣΣΑΣ και το τμήμα Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2007 με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨.

Το 2007 κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό ως Αξιωματικός Υγειονομικού – Ιατρός, με το βαθμό του Σημαιοφόρου. Μετά από εκπαίδευση 13 μηνών στις Κλινικές και τα Τμήματα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) ολοκλήρωσε με επιτυχία το σχολείο Ναυτικής Ιατρικής καθώς και το σχολείο Υπερβαρικής – Καταδυτικής  Ιατρικής. Παράλληλα, πιστοποιήθηκε στην προνοσοκομειακή παροχή Ά Βοηθειών ΑTLS από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και στο ILS (Immediate Life Support) από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης.

Υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Θεραπευτηρίου – Αξιωματικός Καταδύσεων στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΞΙΟΣ και στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών. Συμμετείχε σε αποστολές και εκπαιδεύσεις ως Ιατρός εντός και εκτός Ελλάδας, όπως η Ειρηνευτική Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UN) στο Λίβανο (UNIFIL MAROPS), για την οποία έλαβε τιμητική διάκριση.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του στην Εσωτερική Παθολογία ως Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη - Μεταβολισμού τοποθετήθηκε το 2012 στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Ναυτικού  Νοσοκομείου Αθηνών. Ολοκλήρωσε το γενικό μέρος της Ειδικότητας στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρούσου, όπου είχε τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε περιστατικά Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας (2013).

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκπαίδευση για 4 χρόνια (2014-2018) στο  Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού  του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών « Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Δρ. Γ.Πιαδίτη, με τον οποίο διατηρεί Ερευνητική συνεργασία. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση Ενδοκρινοπαθειών και Σαχαρώδους Διαβήτη στην Κύηση στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου – Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» και στην αντιμετώπιση παθήσεων Εμμηνόπαυσης στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Κλιμακτηρίου- Εμμηνόπαυσης της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Μετά από επιτυχή ολοκλήρωση εξετάσεων του απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικότητας του Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου.

Από το 2013 έως το 2016 ο Ιατρός μετεκπαιδεύτηκε στη Γυναικεία Αναπαραγωγή. Συμμετείχε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (MSc) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό « Άριστα».

Το 2018 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (European Society of Endocrinology -ESE) στην Ενδοκρινολογία– Διαβήτη –Μεταβολισμό (Απόκτηση Διπλώματος: Fellow of the European Board of Endocrinology, Diabetes and Metabolism).

Το 2022 ολοκλήρωσε με «Άριστα» την Διδακτορική του Διατριβή (Επιβλέπων Καθηγητής Γρ. Καλτσάς) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Διερεύνηση της συχνότητας των διαταραχών έκκρισης της αλδοστερόνης σε νέο-διαγνωσμένους υπερτασικούς ασθενείς. Αξιολόγηση της ανταπόκρισης των υπερτασικών ασθενών με Πρωτοπαθή Υπεραλδοστερονισμό στην χορήγηση στοχευμένης αγωγής με ανταγωνιστές των υποδοχέων της αλδοστερόνης». Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Διατριβής του αναγορεύτηκε σε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασκεί τα καθήκοντα του ως Επιμελητής στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδους Διαβήτη και Μεταβολισμού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α.) συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου. Παράλληλα, είναι Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (Ν.Ν.Σ.) και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαθέτει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα με δημοσιευμένες εργασίες σε Ιατρικά Περιοδικά της διεθνούς βιβλιογραφίας και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.  Ο Ιατρός συμμετέχει διαρκώς σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Το εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο εμπλουτίζεται διαρκώς. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις παθήσεις επινεφριδίων – ενδοκρινικής υπέρτασης και γυναικείας αναπαραγωγής.

Ο ιατρός είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και των ακόλουθων Επιστημονικών Εταιρειών :

  • Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
  • The Endocrine Society
  • European Society of Endocrinology (ESE)
  • European NeuroEndocrine Association (ENEA)
  • European Young Endocrine Scientists (EYES)